Ce crede lumea?

poza-zhao

M-a întrebat cineva zilele trecute după ce a făcut un lucru pe care îl regreta: „Crezi că sunt un om rău?”

Răspunsul meu a fost: Dar tu crezi că ești un om rău?

Nu mai bine faci în viață cum simți, astfel încât tu să nu crezi că ești un om rău și să nu simți nevoia de a întreba pe cineva dacă te consideră un om rău?

Problema este că am fost educați cu frica de ce crede lumea. „Bla, bla, bla mamă, să nu te faci de râs!”, Vai, mamă! Dar ce o să creadă vecinii/colegii/profesorii/lumea?”. Măi mamă, mă doare la bașcheți!

Când eram tânăr fișior, mă chinuiam și eu cu gânduri despre „ce crede lumea”. Încă mai am scăpări când vine vorba de muzică, dar am un post-it pe creier cu „nu contează”, care mă trezește imediat.

Știu că astea nu prea sunt probleme de adulți, dar știu că am pe pagină și puști care sigur trec prin asta.

Cel mai important este ce crezi tu despre tine. Este important să fii tu cel mulțumit de tine și să nu te intereseze ce crede lumea. Eu pot înțelege că nu îți place o melodie, muzica mea, ceva ce am spus sau făcut, dar dacă mie îmi place și sunt mândru de ce am făcut, asta este tot ce contează.

De exemplu: din cauză că sunt mai retras și din exces de bun simț, mi s-au pus foarte des etichete gen: îngâmfat sau arogant. Mai nou antisocial. 🙂 Lumea te analizează și te judecă oricum, chiar înainte să te cunoască. Dacă ești la locul tău, ești arogant. Dacă ești sociabil, ești băgător în seamă. Așa că why give a fuck?

Sunt sigur că cei care te judecă nu o fac pentru că sunt ei perfecți, nici pentru că li se întâmplă lucruri frumoase și s-au plictisit să le discute, nici pentru că sunt foarte fericiți.

Dacă trăiești cu gândul că vai! Ce-o zice lumea dacă…?, nu mai faci nimic. Și dacă mai greșești, ce?

Greșelile te învață, nu te definesc.

Foto: Alex Busu

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *