Nu te-a uitat! E doar mult mai ocupat decât tine.

busy-image

A uitat de unde a plecat! Un telefon nu mai dă!
Și-a luat aere de vedetă, acum nu ne mai bagă în seamă!

Poate ai zis asta de multe ori sau, cel puțin, ai auzit de la alții. Dar nu e chiar așa…

Ca artist, când ești la început de drum, te zbați în bârlogul tău de unul singur să reușești… sau, dacă ai noroc, mai găsești vreo doi visători cu care să lucrezi (de cele mai multe ori pe net). Atunci trebuie să faci doar câteva lucruri și ai mai mult timp și mai puțin stres. Faci muzică, o postezi pe internet și comunici cu cei doi fani și trei prieteni care te ascultă. Iar, dacă te prinzi de mersul treburilor, aduni și niște adrese de mail de la publicațiile care te-ar putea promova, media care te-ar putea difuza și casele de discuri cu care ai putea semna piese și faci pe PR-ul.

La început ai mai mulți prieteni decât „fani”. Apoi mai vin câțiva care rezonează cu muzica ta și interacționează cu tine și invers. Apoi, cu cât devin mai mulți și ești mai popular, crește și numărul mesajelor, comentariilor, vin tot felul de cerințe din partea multora și nu mai răspunzi tuturor. Ci doar celor care te întreabă ceva ce necesită un răspuns.

Semnezi cu o casă de discuri importantă în mainstream?
Ai mai adunat niște task-uri în program. Nu mai lucrezi doar în cămăruța ta, poate mergi și pe la alte studiouri, te întâlnești cu tot felul de oameni, ai și un PR care răspunde la solicitări, trimite mail-urile, te trimite la emisiuni, interviuri, radio, TV, mai filmeazi ceva, dacă mergi la concerte ar trebui să faci și repetiții, nu mai zic că ai și tu familie, lucruri personale de făcut, ai și probleme, mănânci, mergi la W.C., d-astea. :))

Nu faci în fiecare zi ce am zis, doar când e cazul, dar îți dai seama că nu mai e la fel cum era la început când era totul o joacă. Iar, când ești băgat tare în muncă, uiți lucruri. Timpul liber devine foarte scurt și îți mai neglijezi prietenii și chiar familia. Iar chestia asta se aplică în orice domeniu, unde, cu cât mai urci câte o treaptă, cu atât mai greu este cu timpul. Se schimbă prioritățile și stresul se adună. Dar poate ai și tu o stare de căcat și nu ai chef să răspunzi unor necunoscuți care știi că vor ceva de la tine. Și îi știi și pe ăia care înainte să fi avut piese la radio nu te băgau în seamă o secundă și brusc vor să facă piese cu tine.

Dacă ai un PRIETEN de-ăsta, nu mai spune că nu mai dă un semn! Sună-l tu! Dacă ai timpul necesar să tot spui asta despre el, înseamnă că ai timpul să îl suni. El chiar are multe lucruri pe cap. Crede-mă că se bucură dacă îl suni.

Asta dacă chiar îi ești prieten și nu ești genul de prieten care îl sună și îi spune mereu că nu mai dă și el un semn de viață sau care îi cere mereu ceva. Sună-l doar să vezi ce mai face. Întreabă-l dacă îl poți ajuta cu ceva. Vorbiți despre lucruri pozitive și atât.

Iar, dacă ești „fan”, nu mai spune că și-a luat aere de vedetă pentru că nu îți răspunde la un mesaj. Gândește-te că poate nu mai face față tuturor sau are starea de care ziceam mai sus.

Sau poate nu i-ai scris ceva atât de important încât să necesite un răspuns.  Întreabă-l, scrie-i ceva interesant. O informație cu care chiar te-ar putea ajuta. Cere-i o părere despre ceva important pentru tine. Ceva ce nu ai înțeles dintr-o melodie. Nu știu…

Sunt multe lucruri pe care le poți afla în legătură cu activitatea lui. Sau pur și simplu arată-i că îl apreciezi. Chiar dacă nu îți răspunde, fii sigur că apreciază.

Nu aștepta să se strice o relație de prietenie din mândrie! Dă tu un semn! Și spune ceva pozitiv.

Cele mai multe prietenii nu se încheie cu certuri, ci cu „păi… nu am mai vorbit…”

Imagine: www.thecastingsolution.tv

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *