Muzica bună nu face diferența între „Vechi” și „Nou”

img_7699

Ascultam o melodie – care suna chiar bine – a unor băieți care își bat joc de cei care fac muzică trap… și cred că mi-am dat seama de ce nu reușesc oamenii ca ei, deși sunt talentați. Cred că nu fac nimic din cauza frustrărilor și energiei proaste canalizate în ceva ce nu aduce nimic bun.

Cumva mă oftic, pentru că îmi place cum sună băieții ăștia. Dar ce pot face dacă nu-i pot asculta din cauza cuvintelor pe care le scot pe gură și a caterincii puerile fără haz? Nu îi mai ascult deloc. Păi dacă dau play la altă melodie care mă enervează și mă frustrează și pe mine?
Și asta e valabil pentru toți rapperii și trapperii care cântă ce nu contează. Ce crezi că atragi când cânți așa ceva?

Populația României e aceeași. Fanii sunt aceiași. Nu e ca și cum dacă ascultă Șatra Benz, nu mai ascultă altceva. Oamenii vor asculta tot ce li se pare lor mișto, indiferent ce le spui sau ce îți place ție. Vor asculta muzică în funcție de ce stare vor. Nu le schimbi tu gusturile înjurând și încercând să umilești niște artiști pe care tu îi consideri „concurenți”, deși nu ai de ce.
Mulți te vor băga în playlist-ul lor în care au Salam, Mafia, Carla’s Dreams, El Nino, Șatra, Randi, Dragonu, Andra, Smiley etc. indiferent de dorința ta.
Așa că nu înțeleg care e miza certurilor. Că nici măcar banii nu sunt în joc, pentru că în rap e sărăcie mare. Se ceartă toți pe burta goală și îi mai fac și pe copiii ăștia rătăciți să se certe între ei, de parcă ceva mai bun nu au de făcut.

Mai nou se duce vorba cu „fanii ăia mici care vor crește și…” și nimic. 🙂 Unii vor rămâne nostalgici și alții se vor maturiza și nu vor mai asculta melodii care nu spun nimic sau pe care nu le înțeleg. Nu vor mai asculta ură, frustrări și energie proastă. Alții nu te vor mai asculta, pentru că mereu apare ceva nou și tu vei deveni „ăla vechi”. Ciclul este același. Deal with it! Și fă ce muzică te face FERICIT!
Până la urmă depinde de tine ce vrei să atragi, ce public vrei și dacă vrei să ții pasul cu schimbarea.

Nu am nicio problemă nici cu cei care o tot țin cu „vechiul”, nici cu ăia care o ard cu „noul”. Îmi plac toate genurile dacă sunt făcute bine. Sunt piese foarte tari de toate părțile. Mă bucur mult când aud o melodie tare, indiferent ce gen este și cine o face.
OK… eu nu pot asculta melodiile în care nu înțeleg nimic din ce se spune și nici piesele în care unii fac pe rapperii de cartier, frustrați și violenți. Dar nu mă apuc să îi înjur, nici pe ei nici pe fanii lor. Ascult doar ce îmi place și gata.
Ce problemă să ai cu ei? Fă tu muzica aia mai marfă și vezi-ți de cariera și fanii tăi, dacă ai. Există ascultători pentru toate genurile.

Știu la ce se vor gândi unii… nu spune nimeni să nu faci muzică „de protest”, cu mesaje sociale, tristă etc. atunci când simți. Dar chiar să faci melodii pline de ură și mesaje violente către alți artiști, apoi să te plângi că nu te bagă „ăștia pă radio și pă TV”, e absurd. Ce să bage? Ce să promoveze?
Piese în care înjuri industria și cum spui despre ăia de la radio că sunt „târfe”, iar ascultătorii lor „niște proști”? Dar de ce ai vrea tu la radio și TV unde sunt oamenii ăia pe care îi desconsideri? Și de ce ai vrea să le cânți „proștilor” care nu te ascultă și nu te înțeleg cum ești tu cel mai bun și ai cel mai tare flow și cele mai bune rime? :))
Nu vrei să cânți nici la zilele Ineului și Băicoiului, unde vine lume care se uită la tine ca la sperietoare de ciori și tu ai impresia că spui poezii unui lan de păpușoi. 😉

Crescând și cu rap-ul în urechi și suflet, mă deranjează tot scandalul ăsta cartieristic, pentru că îl aruncă în mizerie și întuneric. De aia „se fuge” de rapperi. Pentru că au impresia că despre asta este vorba. Au impresia că rapperii sunt golanii ăia cartieriști care doar înjură, niște drogați, alcooliști, bătăuși, scandalagii etc. Nimeni nu vrea să se asocieze cu așa ceva și nici să promoveze la scară națională.
Niciun om bun nu se trezește dimineața cu dorința de scandal. Oamenii vor să fie fericiți.

Știu că și golăneala aia face parte din viața României, iar sistemul și mediul în care trăim i-a stricat în așa hal pe oamenii ăștia. Că nu s-au trezit nici ei într-o zi și și-au spus: „ăsta este visul meu! Să mă fac dealer de droguri! Poate și hoț/tâlhar! E super tare! Aaaa și știi ce o să mai fac în viața asta? O să trag de fiare și o să bat oameni! Ăsta este scopul meu în viață! Iubesc viața asta de infractor!”.
Dar cred că dacă ai harul ăsta, de a pune versuri în melodii și a inspira niște oameni, ar trebui să îl folosești înțelept!
Și ai putea să îți mai dai seama că poți mai mult și mai bine. Să îți dorești să îți depășești condiția. Pentru că poți și ține doar de tine dacă alegi binele sau răul.

Știi cum majoritatea părinților își doresc ca viața copiilor lor să fie mai bună, să nu treacă prin ce au trecut ei și să aibă parte de o educație mai bună? Ce faci tu pentru cei care te iau ca exemplu în viață? Că tot văd „vă iubesc!” și „suntem familie!” – deși nu mi se pare corect, pentru că sună a manipulare emoțională și rațiunea nu mă lasă să vă cred – păi ia și poartă-te ca atare! Că pentru familia ta nu există decât dragoste și dorința de a fi mai bine, mai buni, mai fericiți. Vrei să le dai un „upgrade” în viață. Nu?

În speranța că nu îmi voi pune niciun „golan” în cap și veți înțelege că intențiile mele sunt doar bune, închei prin a spune încă o dată că muzica asta trebuie să ne unească, nu să ne dezbine. Nici pe noi, nici pe ascultători. Să putem colabora între noi și să avem același scop.

Iar fanii să își arate dragostea, aprecierea și susținerea pentru artiștii lor preferați, în loc de ura pentru cei ce nu le plac.
E simplu: ascultăm ce ne place și ignorăm ce nu ne place.

Sunt atâtea lucruri care contează în viața asta, iar lucrurile pentru care se bat unii între ei nu există printre ele. ❤✌

P.S. ☕️💯💪😎

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *