Cum am reușit să fac albumul și… vreau să mă apuc de Vlog!

img_2804-1

Acum aproximativ un an jumătate am început să lucrez mai serios la album și mi-am dorit să lansez piesele la mine pe canal, ca să adun doar oameni care sunt acolo pentru mine și muzica mea. După ce s-a conturat conceptul și a devenit atât de meaningful, deși am avut ocazia să îl vând, am refuzat și am ținut neapărat să îl lansez independent. Îmi pierdusem dorința asta, văzând doar marea parte goală a paharului din Industria muzicală. Am avut și o perioadă în care încercam să demonstrez altora că pot fi la nivelul așteptărilor lor. Mare greșeală. Eram la Okapi. Iar acolo nu “intra” oricine. Simțeam că unii mă priveau de sus și că nu reușeam să mă ridic la standardele lor niciodată. Deși nu aia trebuia să fie ideea, asta am simțit atunci. Asta e… Mai înveți și din greșelile tale.

Sincer, Grasu este primul “vinovat” pentru startul albumului. Nici nu știe. Dar dacă nu insista el, nu cred că mă ambiționam. El a insistat mereu că trebuie să-l fac, iar eu spuneam mereu că nu am pentru cine. Că nu mai ascultă nimeni albume întregi. Nu interesează și nu mai are nimeni timp, să-l dedice exclusiv ascultării unui album cap-coadă. Și așa este. Dar în sinea mea mi-aș fi dorit.

Apoi, închizându-mă în studio și lucrând eu cu mine, mi-am dat seama că trebuia să îmi demonstrez mie că sunt în stare, să conștientizez că totul depinde de mine și că pentru mine trebuia să fac albumul. M-am regăsit, am avut viziunea asta și am dus-o până la capăt. Mai am niște pași, dar îi iau pe rând.

Acum m-a cam prins microbul. Îmi place ideea asta de album concept. Dar dacă o gândești financiar, nu se merită. Nici oamenii care apreciază muzica asta nu sunt atât de mulți. Sau nu îi simt așa mulți lângă mine. Probabil sunt greu de convins că ești true. Poate e prea puțin sau prea mult pentru ei. Habar nu am. Au fost dezamăgiți si ei de oameni… trăim în România… Cine știe?

Văd totuși că publicul meu nu este ăla de copii, pe care îi impresionezi cu chestii strălucitoare, bani, freze, haine trendy, droguri and superficial shit. Publicul ăsta nu e impresionat că fumezi tu iarbă și te lauzi în piese cât de junkyst ești. Nu bagă xanax, sirop de tuse, Ketamină etc. să se retardeze cu “prietenii”. Publicul ăsta are sau încearcă să-și facă o viață. Cum știu? Pentru că eu sunt genul publicului meu. Sunt pestw 85% oameni 18+, ce ascultă muzica mea pe orice platformă studiezi statisticile, majoritatea 18-34.

Pentru dezvoltarea personală și încrederea în sine, este cel mai bun lucru pe care îl poate face un artist. Gândește-te că îți documentezi sentimentele, stările, evenimentele, amintirile… viața. Te conturezi, te formezi. Apoi poți retrăi oricând, cu un play. În plus, poți face și alți oameni să simtă aceleași lucruri frumose sau să treacă mai ușor peste altele. Și le lași aici pentru generațiile următoare.

Mă mai gândesc și la toți cei care au lucrat câte ceva la proiect. Toți și-au pus toată priceperea și pasiunea în ce au lucrat. Pentru că nu au lucrat pentru bani. Ci din dorința de a se impresiona și a face ce îi face fericiți. Fiecare instrument tras, fiecare vers, fiecare lucru construit pe album este dragostea și fericirea unuia din noi și, în același timp a tuturor.

Acum, vreau să fac și niște lucruri noi. Lucruri pe care am spus că nu le-aș face. Cum a fost și cu albumul ăsta.
Unul din ele este să fac un Vlog. Dar nu un vlog pentru a aduna cifre, ci oameni. Oameni care își doresc mai mult de la ei. Un vlog din care să pleci măcar cu ceva nou. Dacă nu cu ceva nou, cu un sentiment, cu o stare, cu orice vrei tu, atâta timp cât mi se pare content de calitate. Dar să nu uiți versul “uneori plecat cu capul, alteori prea serios”. 🤓

Așa că pentru a începe, voi avea nevoie de propuneri. Despre ce vrei să vorbesc, să povestesc, ce vrei să știi de la mine, ce vrei să fac și crezi că ajută cu ceva. Dacă ai o curiozitate, întrebă! Orice crezi că ar aduce un content de calitate pentru tine și are legătură cu mine.

Acum nu te strofoca să te gândești ce e ăla “content de calitate” cum se gândesc oamenii la Mozart când îi întrebi de muzică de calitate, dar ei ascultă acasă orice altceva. Orice te interesează cu adevărat. Dacă nu știu și mă interesează, aflăm împreună. Nu e necesar să scrii public dacă ești anxios, ca mine, poți trimite un mesaj privat. 🙂

Pentru asta am facut o pagina noua de Facebook: https://www.facebook.com/ZhaoLinu<

Si un canal de Youtube dedicat aici:https://www.youtube.com/channel/UCJAdzoKQ6hfcP-tp2BzyCWw<<<< e! Ne auzim! V-am pupat! 🙂

Posibil să-ți placă și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *